Stame.cz

Online magazín

Co o vás řekne mlsný jazýček? Jakou chuť milujete, taková jste

·        Slaná chuť

Dáváte přednost slaným jídlům před sladkostmi? Pokud dokonce sáhnete po solničce dříve, než ochutnáte jídlo, jste rozená vůdkyně poháněna vnitřní motivací. Jste nezastavitelná a připravena na nové výzvy. To je také důvod, proč vám hrozí vyšší riziko přepracovanosti. Máte vysoké ambice, svého cíle se snažíte dosáhnout stůj co stůj, byť za cenu, že nebudete mezi lidmi příliš oblíbená.
plátky citrusů

·        Sladká chuť

V každé kapse máte bonbón a na oběd sníte raději buchty než steak? Vypovídá to o vás, že jste milá a dobrosrdečná. Vědecké studie dokonce říkají, že obliba sladkých chutí vás dělá přátelskou a empatickou. Jste stále usmívající se, je pro vás přirozené dělit se s jinými. Rada pomáháte, proto se možná věnujete charitě či dobrovolnictví.
lízání zmrzliny

·        Kyselá chuť

Citron, kyselé okurky … Máte je ráda? Pokud vám na jazyku vyhovuje kyselá chuť, jste žena s racionálním myšlením. Jste kritická nejen k sobě, ale také k okolí. Často bojujete se stavy úzkosti, občas je vám bezdůvodně smutno. Jste však velmi vnímavá a kreativní. Pokud polevíte z racionality, stává se z vás člověk, kterému nedělá problém snít, byť s otevřenýma očima během bílého dne.

·        Hořká chuť

Zbožňujete hořkou chuť silné kávy? Vítejte ve světě, kde se snažíte manipulovat své okolí. Vědecké studie prokázaly, že hořkou chuť upřednostňují lidé, kteří mají sklony k manipulování, jsou narcisové a lidé s nepředvídatelným chováním. Některé vědecké studie dokonce tvrdí, že mezi lidmi preferujícími hořké chutě se objevuje mnoho psychopatů. 

·        Pikantní chuť

Pokud se vyžíváte v pojídání chilli papriček, vítejte ve světě pro dobrodruhy. Patříte k ženám, které se nebojí zkoušet nové věci. Chroničtí "pálivci" nepostojí, nesnesou rutinu a vyhledávají dobrodružství. Pozitivní zpráva je, že lidé, kteří mají rádi ostré a pálivé chutě, jsou nadmíru tolerantní a umí odpouštět.

·        Umami chuť

Pokud máte rádi chuť glutamanových jídel, svědčí to o vás, že jste uspěchaná a aktivní. Upřednostňujete výrazné chutě a máte ráda změnu. Jste žena, která se nebojí nových výzev a vše neprozkoumané je u vás vítané. Chuť umami identifikoval v roce 1908 Ikeda Kikunae při výzkumu příčin silné chutě vývaru z mořských řas, ale oficiálně ji odborníci uznali v roce 1985. Ikeda z vývaru izoloval glutaman sodný, který tuto chuť způsobuje. Glutamáty jsou zodpovědné za intenzivní umami chuť mnoha potravin, například sójové omáčky.